Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

NAPOLEON ΜΕ ΦΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ ( 6 ΑΤΟΜΑ )

750 γρ. φάβα
1 ½ μικρό κρεμμύδι, ξυσμένο στον τρίφτη
3 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
3 φύλλα σφολιάτας
18 ελιές θρούμπες, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες στα τέσσερα
8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1 ½ λεμόνι
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τη φάβα και τη ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει. Τη βράζουμε ώσπου να γίνει πουρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας την με ξύλινη κουτάλα. Την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 τετράγωνα φύλλα, πλευράς 6 εκ. Πιέζουμε από 4 κομματάκια ελιάς πάνω σε κάθε φύλλο ( ή μπορούμε να το αλείψουμε με λίγη πάστα ελιάς ). Τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό, λαδωμένο ταψί και αφού τρυπήσουμε τη ζύμη ώστε να μη φουσκώσει καθώς ψήνεται. Ψήνουμε τη σφολιάτα στο φούρνο για 20 λεπτά.

Coulis κρεμμυδιών : Αλείφουμε με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο τα κρεμμύδια που είναι κομμένα στα 4, τα ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.

Μοντάρισμα : Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο 1 γεμάτη κουταλιά σούπας φάβα και την καλύπτουμε με ένα ψημένο φυλλαράκι σφολιάτας. Στρώνουμε πάνω του άλλη μία κουταλιά σούπας φάβα και την καλύπτουμε με ένα δεύτερο φυλλαράκι σφολιάτας. Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και πάνω στο φυλλαράκι σφολιάτας βάζουμε λίγη φάβα και μερικά κομμάτια ελιάς. Τελειώνουμε, ρίχνοντας γύρω γύρω από κάθε Napoleon λίγο από το coulis κρεμμυδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου