Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ REGATO

ΥΛΙΚΑ (6 ΑΤΟΜΑ)

350 γρ. regato
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο ή τρανς, κομμένο σε μια ορθογώνια φέτα
180 γρ. μπέικον σε φέτες
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο (προαιρετικά)
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600 γρ. ντοματάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (χωρίς σπόρους και φλούδες)
100 ml λευκό ξηρό κρασί
5-6 φυλλαράκια βασιλικού
λίγο ξερό θυμάρι, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε ελαφρά το κρέας με σφυράκι για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνετε καλά. Σκορπίζετε το σκόρδο και αλείφετε τη μουστάρδα στη μια πλευρά του κρέατος.

Κόβετε το regato σε λεπτά φετάκια και το απλώνετε σε μια καλή στρώση. Από πάνω σκορπίζετε τα μανιτάρια και κατόπιν τις φέτες του μπέικον. Τυλίγετε το κρέας σε ρολό και το δένετε σφιχτά με σπάγκο.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώ-σετε και εξωτερικά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα ντοματάκια, το βασιλικό και το θυμάρι. Βράζετε ΊΟ' και κατόπιν μεταφέρετε το ρολό σε βαθύ ταψί με τη σάλτσα του.

Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 1 ώρα στους 180oC- 200oC μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας. Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες και συνοδεύετε με πα-τάτες ή ρύζι πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου