Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
200 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
200 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
200 γραμμάρια μπεσαμέλ με σιμιγδάλι ψιλό
4 αβγα
άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο στον μύλο
σουσάμι
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται. Ξεπαγώνετε τη ζύμη σφολιάτας . Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά με την μπεσαμέλ, τα αβγά, τον άνηθο και το πιπέρι. Παίρνετε λίγη ζύμη, βάζετε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα και την κλείνετε σε σχήμα μικρού πουγκιού. Αλείφετε το πουγκάκι με λίγο λάδι και ρίχνετε λίγο σουσάμι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε όλα τα πουγκάκια, τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 40-45 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα τοποθετείτε ένα ένα σε μια πιατέλα και τα σερβίρετε. Τρώγονται ζεστά.

3 σχόλια:

  1. Συνταγούλα με φωτογραφιούλα, nice =)
    Λαχταριστά πουγκάκια, drooling!=P
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΛΙΓΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νοστιμοτατα τα πουγκακια και τελεια εμφανισιακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή