Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λουκάνικα πικάντικα, ξεφλουδισμένα και θρυμματισμένα
400 γρ. ζύμη σφολιάτας
500 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου ζεματισμένα για 5 λεπτά και σουρωμένα
250 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους
200 γρ. μικρές ντοματούλες κομμένες στη μέση και αλειμμένες με 1 κουτ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κουτ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλ. τσίλι σε φλούδες.
2 κουτ. κουκουνάρια (προαιρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά, να μαλακώσουν. Σπρώχνετε τα κρεμμύδια στην άκρη του τηγανιού και ρίχνετε μέσα τα λουκάνικα, και το τσίλι. Τηγανίζετε, ώσπου να ψηθούν τα λουκάνικα και να γίνουν ελαφρά τραγανά. Αδειάζετε σε μπολ και κρατάτε στην άκρη.
2 Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και με πλάστη την απλώνετε να λεπτύνει. Κόβετε τις άκρες, για να σας μείνει στρογγυλό σχήμα, και το ακουμπάτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι ή χαρτί ψησίματος.
3 Αδειάζετε το μπρόκολο και το μισό τυρί στο μίγμα με τα λουκάνικα ,ανακατεύετε και απλώνετε πάνω στη ζύμη αφήνοντας λίγο περιθώριο. Σκορπάτε επάνω τις ντοματούλες,την υπόλοιπη μοτσαρέλα και 2 κουταλιές κουκουνάρια, αν θέλετε. Γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης, πιέζοντας τες σε μερικά σημεία για να «σταθούν». Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου