Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΛΩΜΕΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γλ. ζάχαρη 1/4 φλ. τσαγιού κρασί 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κ.σ. πάπρικα
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών ι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με βουρτσάκι ή σύρμα τρίβουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις βράζουμε για 10' από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το κρασί, την πάπρικα, το χυμό, το νερό και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°Ο στην τελευταία σχάρα για 25'-30', έως ότου μελώσουν.

3 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα! :-D
    I ♥ γεώμηλα οπότε θα εκτελεστεί άμεσα η συνταγή! ThankU4sharing! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ωραια που εφτιαξες τις πατατουλες...αυτη η σος πρεπει να ειναι απιστευτα γευστικη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΝ.ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ SOYPER MARKET ΤΕΛΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή