Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΥΛΙΚΑ ( 6 ΜΕΡΙΔΕΣ )

300 γρ. ταλιατέλες
80 γρ. βούτυρο
16 γαρίδες καθαρισμένες
1 σφηνάκι βότκα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα σαφράν ( Ζαφορά)
100 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.

Στο μεταξύ, βάλτε το βούτυρο να κάψει, σ’ ένα τηγάνι, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και τις γαρίδες και αφήστε να ροδίσουν. Στο τέλος,σβήστε με βότκα.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη ζαφορά και την παρμεζάνα και αφήστε να βράσουν 2΄-3΄.

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, τινάξτε τα λίγο και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου