Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

ΥΛΙΚΑ
• 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κούπα βούτυρο
• 3 συσκευασίες βανίλια
• 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
• 1 αυγό
• μαρμελάδα δαμάσκηνο (ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας)
Χρόνος ψησίματος: Στους 200 βαθμούς κελσίου για 15-20 λεπτά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι και τις βανίλιες να αφρατέψουν. Το μίγμα θα γίνει τρίμμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αυγο και χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε μία λαδόκολλα και την σκεπάζουμε με άλλη μία κόλλα. Με ένα πλαστάκι ανοίγουμε φύλλο, περίπου 3-5 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπ-πατ, στρογγυλά κομμάτια και στρογγυλά με τρύπα. Με μία σπάτουλα μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν βάζουμε λίγη μαρμελάδα στον πάτο του μπισκότου και μετά το καλύπτουμε με το κομμάτι με την τρύπα. Γεμίζουμε το μπισκότο στη μέση με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου