Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ( 4 ΜΕΡΙΔΕΣ )

½ κιλό ξιφίας, κομμένος σε 8 φέτες
1 κολοκύθι, 1 κομμάτι κόκκινη πιπεριά, 1 κομμάτι κίτρινη πιπεριά, 200 γρ. συνολικά, όλα ψιλοκομμένα
60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
20 γρ. σταφίδες
20 γρ. κουκουναρόσπορος
ζάχαρη
βούτυρο
λευκό, ξηρό κρασί
ξίδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέσα σε ελάχιστο λάδι. Προσθέστε στο σκεύος τα ψιλοκομμένα λαχανικά, σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά, σβήστε μ’ ένα δάχτυλο κρασί, προσθέστε τον κουκουναρόσπορο, τις σταφίδες, μια κουταλιά ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και συνεχίστε το σοτάρισμα, μέχρι να πιει τα υγρά του.

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, στο οποίο θα έχετε αφήσει να κάψει ελάχιστο λάδι, σοτάρετε τις φέτες του ξιφία, για 5 λεπτά την κάθε πλευρά και σβήστε με ελάχιστο κρασί. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα να δέσει, με 4 κουταλιές βούτυρο. Βάλτε σε κάθε πιάτο μια φέτα ξιφία, το 1/4 από τα σοταρισμένα λαχανικά και, από πάνω, τοποθετήστε μια δεύτερη φέτα ξιφία. Περιχύστε το ψάρι με λίγη σάλτσα από το τηγάνι όπου ψήθηκε. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

3 σχόλια:

  1. δεν εχω φαει ξιφια αλλα θα ηθελα πολυ να δοκιμασω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΞΙΦΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξιφίας, τόνος, μπακαλιάρος, παγκάσιος, παλαμίδα, τ'αγαπημένα μου ψαράκια!:)
    Ιδανικό συνοδευτικό τα λαχανικά!:P
    & ωραία η ιδέα για σβήσιμο με κρασί!
    Like like like!

    ΑπάντησηΔιαγραφή