Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΥΛΙΚΑ ( 4 ΑΤΟΜΑ )

2 κιλά αρνάκι κομμένο σε μικρές μερίδες
3 κουταλιές βούτυρο
½ κιλό γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας δυόσμο αποξηραμένο
λευκό κρασί ( για να μαρινάρετε το κρέας )
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ένα 24ωρο πριν μαγειρέψετε το κρέας το βάζετε σε ένα σκεύος και το καλύπτετε με λευκό κρασί ( όχι ρετσίνα ).

Την επομένη το βγάζετε, το στραγγίζετε, βάζετε το βούτυρο να κάψει και σοτάρετε το κρέας.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το δυόσμο με το γιαούρτι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το κρέας σε τέσσερις λαδόκολλες και το καλύπτετε με το γιαούρτι. Κλείνετε τις λαδόκολλες και τις δένετε σταυρωτά με βαμβακερό σπάγκο. Τοποθετείτε το πακέτο σ’ ένα ταψί βουτυρωμένο καλά και προσθέτετε 1 ποτήρι νερό.
Ψήνετε στο φούρνο για 1 ½ ώρα στους 180 C και στη συνέχεια 1 ώρα περί-που στους 200 C, προσέχοντας να έχει το ταψί πάντα λίγο νερό.

2 σχόλια:

  1. οι σαλτσα γιαουρτιου μου αρεσει πολυ και νομιζω πως συνοδευει αψογα πολλα φαγητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή