Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ

ΥΛΙΚΑ ( 4 - 6 ΑΤΟΜΑ )

1 μεγάλο μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 λίτρο ζωμό κότας
4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο ( ή άνηθο )
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
άσπρο πιπέρι
250 ml κρέμα γάλακτος
λίγη πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, 5΄- 7΄ περίπου. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να βράσει. Προσθέτετε το κομμένο μπρόκολο και συνεχίζετε το βράσιμο άλλα 10΄.

Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά. Βγάζετε το μπρόκολο με μια τρυπητή κουτάλα, το λιώνετε στο μπλέντερ και το ξαναβάζετε στη σούπα. Προσθέτετε την κρέμα, το μαϊντανό ή τον άνηθο, το λεμόνι, το ροκφόρ και το άσπρο πιπέρι. Ξαναζεσταίνετε τη σούπα λίγο και προσεκτικά, ώστε να μη βράσει, και τη σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένη, αν θέλετε, με πάπρικα.

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένο το μπρόκολο αλλά
    δεν το έχω φάει σε σούπα ακόμη=P
    Το ροκφόρ πάλι καθόλου αγαπημένο, οπότε καλύτερα που δεν υπάρχει φωτό:P
    Πολύ ωραίο το νέο template!
    Ανοιξιάτικο και με το ροζ κυρίαρχο!
    Like like like!=D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΟΥΠΑ!!!ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΡΟΚΦΟΡ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή