Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας διαμέτρου 20 – 22 εκ. και πάχους 0.5 εκ.
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
25 γρ. αλεύρι
25 γρ. ρούμι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την αχνή και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγό και το ρούμι. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύονται με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες και τοποθετούμε στον έναν κύκλο την κρέμα αφήνοντας 2 εκ. περιφερειακά ελεύθερα (δίχως κρέμα). Αλείφουμε με αβγό την ελεύθερη περιφέρεια και σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο. Πιέζουμε τη 2 σφολιάτες μεταξύ τους, έτσι ώστε να κολλήσουν καλά, και μ' ένα μαχαίρι σπρώχνουμε προς τα μέσα τη σφολιάτα ανά πόντο, έτσι ώστε να κλείσει καλά. Με τη μύτη ενός μαχαιριού χαράζουμε από το κέντρο προς τις άκρες ημικύκλιες γραμμές. Αλείφουμε με το υπόλοιπο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο, για μία ώρα. Το διατηρούμε εκτος ψυγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου