Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ (8-10 ΑΤΟΜΑ)

12 χοντρά φύλλα (σπιτικά ή έτοιμα)
λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κιλό τυρί φέτα
4 αβγά
1-1/2 κιλό διάφορα λαχανικά (σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες, ρόκα, λάπατα, σέσκουλα)
1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 κουταλιές σιμιγδάλί ή τραχανά
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚαθαρίΖετε και πλένετε τα χορταρικά. Τα ψιλοκόβετε και προσθέτετε αλάτι. Τα αφήνετε 1 ώρα να στραγγίξουν τα υγρά και τα στύβετε καλά. Τα ανακατεύετε με το λάδι και τη φέτα τριμμένη και προσθέτετε πιπέρι και αλάτι. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και περιχύνετε τα χόρτα. Προσθέτετε τελευταίο το σιμιγδάλι ή τον τραχανά και ανακατεύετε. Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε ταψί αλειμμένο με λαδί και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Την απλώνετε και διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν. Το λαδώνετε και στρώνετε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα. Γυρίζετε τα φύλλα στίς άκρες του ταψιού και χαράΖετε την επιφάνεια της πίτας. ΡαντίΖετε με νερό και ψήνετε (180°C) για 1 ώρα.

1 σχόλιο:

  1. καλησπερα στο πολυ ομορφο blog σας!!! καλο σ/κ!!! και παρεα με αυτη την φοβερη και λαχταριστη πιτα πως να μην ειναι!!!
    σας περιμενω και απο εδω να σας κερασουμε επιδορπιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή