Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΥΛΙΚΑ
■ 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
■ 2 κ. σ. γεμάτες βούτυρο
■ 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
■ 2 κ. σ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
■ 1 φλ. τσαγιού γεμάτο τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
■ 1 ποτήρι νερό και λίγο ακόμη
■ λίγο γάλα για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μία κουταλιά σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3', να γίνει διάφανο. Το αφήνουμε να κρυώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το δεντρολίβανο και τα 2/3 του τυριού. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό τόσο έως ότου να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τη βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτη. Λαδώνουμε ελαφρά μία λαμαρίνα. Βάζουμε επάνω τη ζύμη (σαν καρβέλι στρογγυλό με 16-18 εκ. διάμετρο). Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη ανά ένα εκατοστό με βαθιές χαρακιές. Αλείφουμε το καρβέλι με λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°Ο στις αντιστάσεις για περίπου 40', να ροδίσει καλά και να ξεροψηθεί. Το βγάζουμε σε σχάρα ή σε πετσέτα να μη νοτίσει στη λαμαρίνα.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου