Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κότας
1/4 φλιτζάνι τσ. ανθότυρο
¾ φλιτζάνι τσαγιού τσενταρ τριμμένο
1/3 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. σαλάμι ψιλοκομμένο
1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λιελοιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε πάνω από ένα μπολ τα δυο είδη αλευριών και κάνετε μια λακκούβα στη
μέση. Αναμειγνύετε το ζωμό κότας με το λάδι και ρίχνετε μέσα μια μικρή ποσότητα.
Ζυμώνετε τα υλικά, προσθέτοντας λίγο λίγο το μείγμα. Ζυμώνετε για 5', ή μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική η ζύμη. Την τυλίγετε σε μια υγρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 5'.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τυριά, το σαλάμι, το ασπράδι, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε τα υλικά καλά.

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο (όσο πιο λεπτό μπορείτε) και την κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια. Τοποθετείτε από 1 κουταλιά τσαγιού γέμιση στη μέση των μισών
κομματιών ζύμης. Βρέχετε με νερό γύρω γύρω κάθε κομμάτι, το καλύπτετε με ένα κομμάτι ζύμης χωρίς γέμιση και πιέζετε με το δάκτυλο σας να κλείσει καλά από όλες τις πλευρές. Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Ζεσταίνετε άφθονο ηλιέλαιο σε ένα κοτσαρολάκι και τηγανίζετε, τα τυροπιτάκια για 5' περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τηγανίζετε 5 - 6 κάθε φορά και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σερβίρετε αμέσως και τα συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου