Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ

400 γρ. κιμά
200 γρ. μανιτάρια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 αυγά
75 γρ. γκούντα τριμμένη
75 γρ. γραβιέρα τριμμένη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ λίτρο φρέσκο γάλα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
500 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
1πιπεριά κόκκινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώστε το φύλλο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κιμά σε λίγο βούτυρο. Ρίξτε τα μανιτάρια και αχνίστε για 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι την πιπεριά και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Βγάλτε από τη φωτιά. Προσθέστε τα τυριά και 4 αυγά χτυπημένα.

Απλώστε τα φύλλα κρούστας σε επίπεδη επιφάνεια. Πάρτε ένα φύλλο και αλείψτε το με βούτυρο. Απλώστε ένα μέρος της γέμισης σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Διπλώστε λίγο τις άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε σε σφιχτό ρολό από τη μακριά πλευρά. Στρίψτε το ρολό σαν σαλιγκάρι. Βάλτε το σε βουτυρωμένο ταψί.

Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Στρώστε τα όλα στο ταψί χωρίς να τα στριμώξετε. Αλείψτε τα με το βούτυρο. Χτυπήστε τα υπόλοιπα αυγά με το γάλα και περιχύστε τα ρολά. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου