Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΣΝΑΚ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
• έτοιμη ζύμη σφολιάτα
• τριμμένο τυρί
• πάπρικα
• 2 αβγά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ξεπαγώνουμε τη ζύμη. Το πάχος της πρέπει να είναι περίπου 3 χιλιοστά.
• Την απλώνουμε σε λεία επιφάνεια. Χτυπάμε τα αβγά και «περνάμε» την επιφάνεια της ζύμης.
• Ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με την πάπρικα και ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω στη ζύμη να πάει παντού. Περνάμε απαλά τον πλάστη πάνω από το τυρί για να «κολλήσει» με τη ζύμη.
• Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 2,5 Χ 15 εκατοστά περίπου, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο, τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
• Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200C και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά στους 180C.

1 σχόλιο: