Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΞΥΝΟΜΗΛΑ

Ενα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με βάση τα μήλα.
ΥΛΙΚΑ

5 ξινόμηλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
1 ποτηράκι του κρασιού ποτό (ουίσκι ή ο,τι άλλο ποτό θέλετε)
μέλι
καρυδόψιχα
2 κουταλιές της σούπας ποτό (ουίσκι ή ό,τι άλλο ποτό θέλετε)
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό και 1 ποτηράκι του κρασιού ποτό και τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας χυλός (πρέπει να ανακατέψετε πολύ καλά το αλεύρι για να μην σβολώσει). Πλένετε τα ξινόμηλα, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με λάδι και μόλις ζεσταθεί βουτάτε μία μία ροδέλα στο χυλό και μετά στο τηγάνι. Σε μια πιατέλα βάζετε λίγη λίγη την καρυδόψιχα και το μέλι ανακατεμένο με τις 2 κουταλιές της σούπας ποτό. Αφού τηγανίσετε τις ροδέλες, τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζετε σε μια πιατέλα και ρίχνετε από πάνω καρυδόψιχα και μέλι από την πιατέλα. Οι τηγανίτες αυτές τρώγονται και κρύες. Αν θέλετε, πάνω από τις τηγανίτες ρίχνετε και λίγη κανέλλα τριμμένη.

5 σχόλια:

  1. Ωραιότατη συνταγή!
    Έχω μια παρόμοια αλλά έχω πολύ καιρό να την φτιάξω, καλά που μου το θύμισες ...

    καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ευκολο γλυκο πραγματι!!!!
    χρονια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nοστιμότατο και πανεύκολο γλυκάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΕΠΑΝΗΛΘΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΦΡΟΥΤΕΝΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο και γρήγορο γλυκάκι στο λεπτο.

    κάτι σαν να λέμε μήλα-λουκουμάδες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή