Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ
8 τομάτες
300 γρ. μανιτάρια φρέσκα
2 ματσάκια μαϊντανό
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
Φρέσκια γλυκιά κόκκινη πιπεριά ή πάπρικα σκόνη
1 ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
Αλατοπίπερο
Ζάχαρη
Λίγη γαλέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε τις τομάτες, αφού αφαιρέσουμε το καπάκι τους.
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ρύζι και τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το μαϊντανό, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τη σάρκα τομάτας και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις τομάτες στα τρία τέταρτα, αφού τις αλείψουμε εσωτερικά με λίγο λάδι και μια πρέζα ζάχαρη.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 - 1 ½ ώρα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

3 σχόλια:

  1. Λατρεύω τα γεμιστά, αλλά ακόμη περισσότερο λατρεύω τα μανιτάρια! Βρίσκω την ιδέα σου καταπληκτική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ πρωτοτυπο!!!φαινεται κι απο την εικονα πολυ λαχταριστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή