ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χωριάτικα λουκάνικα Μάνης με πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ο χυμός 1 πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα λουκάνικα απ’ όλες τις πλευρές τους. Τα βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε και αυτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Ξαναρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα μαζί κόλιαντρο. Προσθέτετε το κονιάκι και το χυμό πορτοκαλιού και βράζετε 35΄ περίπου προσεχωντας τα υγρά να μην σωθούν.
Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτετε αρκετό από το ζουμί του φαγητού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνετε αυτό το μείγμα στο φαγητό. Κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού. Αν θέλετε συνοδεύετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές!
πολυ πρωτοτυπη συνταγη!!!!και τρελαινομαι για λουκανικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ταιριαζει πολυ το λουκανικο με τη γευση και το αρωμα του πορτοκαλιου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα συνταγή,αλλά που θα βρω τα λουκάνικα με το πορτοκάλι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφή