Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

.1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ
.3/4 φλιτζανιού λαδι
.1 κιλό ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
.1 φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
.5 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
.το χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
.1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ"ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ & ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ"
.1/2 κιλό σε κονσέρβα κόκκινα φασόλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Καθαρίζετε τα καλαμαράκια.
-Σωτάρετε σε κατσαρόλα τα καλαμαράκια με το λαδι.
-Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον κύβο, τα σωτάρετε, ρίχνετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τα φασόλια στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας και
1 φλιτζανάκι νερό.
-Τα αφήνετε να σιγοβράσουν 20 λεπτά περίπου.
-Το φαγητό αυτό τρώγεται και κρύο.

2 σχόλια: