Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 αυγά
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πλένετε το χταπόδι και το περνάτε από την μηχανή του κιμά ή το λιώνετε στο μπλέντερ.
-Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε καλά
-Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες
-Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι
-Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει
-Αλευρώνετε τους κεφτέδες
-Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές
-Προαιρετικά σερβίρονται και με κόκκινη σάλτσα

1 σχόλιο:

  1. Σ΄ευχαριστώ για τη συνταγή!Είναι σαν να την έγραψες για μένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή