Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΥΛΙΚΑ

Η γλώσσα είναι ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια. Φιλετάρεται εύκολα, έχει λίγα αγκαθάκια και απολαυστική γεύση. Μπορούμε άνετα να την εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας όχι απλά ψητή, αλλά με μια αρωματική σάλτσα μουστάρδας. Υλικά για 4 άτομα
600 γραμ φιλέτα γλώσσας
1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα της γλώσσας. Τα πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο.
2. Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τα φιλέτα της γλώσσας και τα σοτάρετε καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε μέσα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και 2-3 κουτ νερό. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το μίγμα. Μαγειρεύετε για λίγο, περιχύνοντας με τη σαλτσούλα τις γλώσσες και κατόπιν τις σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντάς τες με λίγο άνηθο.

Tips: Επειδή η μερίδα είναι πολύ μικρή εάν θέλετε συνοδέψτε τις γλώσσες με βραστά κολοκυθάκια ή βραστά άγρια ραδίκια χωρίς να προσθέσετε λιπαρά.

2 σχόλια:

  1. πολυ ωραια προταση γιατι μονο τηγανιτη την ετρωγα αλλα αυτη η συνταγη με μουσταρδα φαινεται πολυ νοστιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρελαινομαι για γλωσσα αλλα δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο να την κανω με μουσταρδα!!!φανταστικη ιδεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή