Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Άχαρο το κρέας του κοτόπουλου. Όλοι εμείς που έχουμε κάνει δίαιτες κατά καιρούς κοντεύουμε να λαλήσουμε από το πολύ κοτόπουλο. Ας το νοστιμίσουμε λοιπόν. Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλο 150 γραμ το ένα περίπου
3 κουτ σούπας τριμμένη γαλέτα
2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο δυόσμο
Για το μαρινάρισμα
2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Μπόλικο χοντροαλεσμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζετε σε ένα μπολ, και τα μαρινάρετε με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το χοντροαλεσμένο πιπέρι και το αλάτι τουλάχιστον για 1 ώρα.
2. Ετοιμάζετε τη κρούστα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη τριμμένη γαλέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά.
3. Παίρνετε το κοτόπουλο και χωρίς να το σκουπίσετε από τη μαρινάδα το πανάρετε με το μίγμα γαλέτας και αρωματικών πιέζοντάς το με το χέρι σας να κολλήσουν καλά επάνω του τα υλικά.
4. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 20-30 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε και μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα.
5. Τα σερβίρετε ζεστά συνοδεύοντάς τα από βραστά λαχανικά.

Tips: Εάν τα μαγειρέψετε την Άνοιξη αντί για άνηθο χρησιμοποιήστε μάραθο. Ρισκάροντας τις θερμίδες μια και θα είναι πολύ περισσότερες μπορείτε να κάνετε μια κρούστα από πάστα ελιάς και να πασπαλίσετε από πάνω με λίγη γαλέτα. Εξαιρετικά νόστιμο, αλλά περισσότερο παχυντικό.

1 σχόλιο: