Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ


ΥΛΙΚΑ
1/4 σπανάκι
1 ματσάκι σέσκουλο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το σέσκουλο , τον άνηθο και το κρεμμυδάκι. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, τη σόδα, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το λάδι να κάψει. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις τηγανίζουμε και στη συνέχεια τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.

2 σχόλια:

  1. Πολυ καλή ιδέα!!
    Αυτος ο άνηθος όπου μπει κάνει θεύματα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή ιδέα!!!
    Και light!
    O άνηθος θα ταιριάζει μούρλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή