Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΜΠΕΛΛΟΦΥΛΛΑ


YΛΙΚΑ


4 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
20 αμπελόφυλλα (σε βαζάκι με άρμη)
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 ml λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
θυμάρι, βασιλικός
πουρέ πατάτας ή ρύζι για γαρνίρισμα
αλουμινόχαρτο

Ανοίγουμε προσεκτικά τα φιλέτα του κοτόπουλου με ένα μαχαίρι. Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο απλώνουμε 5 αμπελόφυλλα και ακουμπάμε επάνω το ένα φιλέτο.
Τρίβουμε 50 γρ. από το κατσικίσιο τυρί και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες σαν καραμέλα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά (προσοχή αν τα αμπελόφυλλα είναι σε άρμη δεν αλατίζουμε το κοτόπουλο αλλά αφήνουμε να ψηθεί με το αλάτι από τα αμπελόφυλλα – είναι πιο νόστιμο έτσι).

Βάζουμε τα 4 ρολά σε ένα μικρό ταψί, ρίχνουμε το κρασί και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το τυρί και τα κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας η ρύζι και με απλή σάλτσα ντομάτας που ετοιμάζουμε ως εξής: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις ντομάτες κονκασέ, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, θυμάρι και βασιλικό και αφήνουμε στη φωτιά για 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

Αν θέλουμε πιο εντυπωσιακό γαρνίρισμα τηγανίζουμε αμπελόφυλλα μέχρι να γίνουν τραγανά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου