Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΖΕΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΕΝΑ ΖΕΛΕΔΑΚΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ! Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ!!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά (για 6 - 8 άτομα):


200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. γάλα
40 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
άγλυκη κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και, παράλληλα, σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαλακωμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας . Σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να πήξει. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε μπολ με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με άγλυκη κρέμα σαντιγί.

5 σχόλια:

  1. Και μόνο που είναι σοκολατένιο.. μου αρέσει :)

    Ωραία παρουσίαση. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το πρότεινα στη στήλη "Τα Blogs μαγειρεύουν" στο Food.gr. Εντυπωσιακό!!! Μπορώ να έχω το email σου; αν θέλεις στείλτο μου εδώ info(@)greekfoodblogs(.)com. Σ'ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαμ,γιαμ!!!!!!Ζελέ σοκολατένιο. Τέλειο μου φαίνεται. Να΄ναι καλά ο Παρλιάρος για την ωραία του συνταγή κι εσύ που τη δημοσίευσες στο blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή