Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΕΝΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ
ΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες και περασμένες από τη μηχανή του πουρέ.
1/2 κιλό καρύδα ινδική
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
Αμύγδαλα ασπρισμένα (μισά ή ολόκληρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και τα κάνουμε κουραμπιεδάκια ή ότι σχήμα επιθυμούμε. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε 1 ή μισό ασπρισμένο αμύγδαλο.
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170 - 175 οC) έως ότου πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα (περίπου 15 λεπτά).
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη!

1 σχόλιο: