Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




ΥΛΙΚΑ
• 1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού
• 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
• 1 πακέτο μπισκότα digestive (220 γρ.) τριμμένα
• 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
• 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
• 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι:
• 1 ½ φλιτζάνι μέλι
• 2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
• ½ φλιτζάνι γλυκόζη
• 1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και τα βράζετε για 7-8 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καρυδόψιχα, την κουβερτούρα, την κανέλα και τα μπισκότα.
Στη συνέχεια ετοιμάζετε τα σαραγλί με τον εξής τρόπο.
• Αλείφετε ένα φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση και αλείφετε πάλι με βούτυρο.
• Απλώνετε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση σε μια γραμμή κατά μήκος του φύλου και τυλίγετε σε ρολό.
• Πιέζετε τις δύο άκρες προς τα μέσα για να ζαρώσει το φύλλο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.
Τα τοποθετείτε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε στους 180° C για 30- 35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνετε με το σιρόπι και τα αφήνετε να κρυώσουν .
Η συνταγή είναι απο τα προιόντα Κανακι.

6 σχόλια:

  1. Προσπαθώ να μαζέψω τα σάλια μου που χουν νοτίσει το πάτωμα!!!Φαίνεται κολασμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω καλύτερο από σιροπιαστά γλυκά! Με ξελίγωσες βραδιάτικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΤΙ ΝΟΣΤΙΜΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχος συνδιασμός!!!
    Έρχονατι και Χριστούγεννα!
    Θα τα τιμήσω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!
    ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ.
    ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή