Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
• Τρία αυγά
• Πιπεριά
• Μανιτάρια
• 5 κουταλιές γάλα εβαπορέ
• 3 κύβους λαβάς τυρί
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ελάχιστο λάδι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια το τυρί και την πιπεριά.
3. Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε το μίγμα μας.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010



Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
1 ποτήρι μακαρονάκι κοφτό
1/2 κούπα λάδι
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με λίγο νεράκι ωσπου να μαλακώσει. Στη συνέχεια σε μια άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια.Σβήνουμε με το κρασί βάζουμε το ζωμό από το χταπόδι που βράσαμε(περίπου 2 ποτήρια) και τέλος ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι εως ότου μαλακώσει.Στο τέλος προσθέτουμε και το πιπέρι.
Το αφήνουμε να βράσει για αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσει.ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΟΥΝΕΦΕ


ΕΝΑ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ


1/2 κιλού καταϊφι
1 κούπα βούτυρο καθαρισμένο και λιωμένο
1/2 κιλού ανθότυρο
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι βανίλια
1 κούπα φιστίκι Αίγινας ανάλατο και ψημένο

για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιούΕκτέλεσηΕτοιμάστε τη γέμιση. Σ' ένα μπολ λιώστε το ανθότυρο με το πηρούνι κι ανακατέψτε το με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, να γίνει λεία πάστα. Ξάνετε το καταϊφι και βουτώντας τις παλάμες σας στο βούτυρο, τρίψτε το, να βουτυρωθεί πολύ καλά. Στρώστε το μισό βουτυρωμένο καταϊφι σ' ένα ταψί 40 εκ. κι απλώστε επάνω τη γέμιση. Καλύψτε το υπόλοιπο καταϊφι, στρώνοντάς το προσεχτικά, να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια. Ψήστε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά το καταϊφι. Βγάλτε το από το φούρνο κι αφήστε το να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε τη ζάχαρη με το νερό 5', να δέσει ελαφρά, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Απλώστε τα φιστίκια στην επιφάνεια του γλυκού, περιχύστε το με το ζεστό σιρόπι κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, πριν το σερβίρετε, συνοδεύοντάς το με παγωτό καϊμάκι. Πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα που προέρχεται από τα βάθη της Μ. Ασίας κι έχει περάσει στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα Κιουνέφε.

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ
1 Σακουλάκι μύδια
1/2 πιπεριά καυτερή
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Φέτα τριμμένη
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί με την πιπεριά.Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι.Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Στο τέλος βάζουμε τα μύδια και τα βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά.Προς το τέλος ρίχνουμε τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ

2 Σακουλάκια μύδια
300γρ. μπρόκολο
Χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλιά ξύδι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι(μικρό)
Λίγο μαιντανό
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα μύδια να βράσουν για 3-4 λεπτά.Αχνίστε τα μπρόκολα ή΄βράστε τα για περίπου 10 λεπτά.Αναμίξτε το χυμό λεμονιού το ξύδι το αλάτι το πιπέρι το ελαιόλαδο το σκόρδο το κεμμύδι το μαιντανό και τα κρεμμυδάκια.Προσθέστε τα μύδια και αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Για να σερβιρετε ανακατέψτε ελαφρά τα μπρόκολα με τα υπόλοιπα υλικά.