Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ

Υλικά:

Υλικά για 1 μεγάλη σαλατιέρα
1 κιλό φρέσκια φασολάκια
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Βήματα:

1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλάγιες ίνες. Εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
2. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε περίπου για 12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
3. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση. Τις σωτάρουμε καλά μέχρι να μαυρίσουν.
4. Αμέσως μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε. Μ’ αυτόν τον τρόπο το λαδάκι μας θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.
5. Ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία συνταγή. Η σκορδάτη γεύση μ αρέσει..
    Θα είναι ωραίο συνοδευτικό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή