Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ


4 μεγάλες πατάτες
λάδι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
1/8 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
πιπέρι
1/2 φλιτζάνι γάλα ελαφρύ
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
πιπέρι καγιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Τρυπάμε τις πατάτες σε 2-3 μεριές με ένα πηρούνι και τις αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι η βράζουμε. Στο μεταξύ σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, προσθέτουμε το σπανάκι και σωτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε την περισσότερη σάρκα με ένα κουτάλι. Τη λιώνουμε και την ανακατεύουμε με το σπανάκι. Ξαναγεμίζουμε τις πατάτες με αυτό, και τις πασπαλίζουμε με τυρί και πιπέρι καγιέν. Ψήνουμε στους 190 C για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου