Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ





Υλικά:

1 κουτί λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο (3 σειρές)
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματοχυμό
πιπέρι αλάτι λίγο μαιντανό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
νερό

Μπεσαμέλ

Υλικά:

3 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι
5 φλιτζάνια ζεστό γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 αυγά
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

1. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο
2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να ενωθεί με το βούτυρο και να καβουρδιστεί, αλλά να μη μαυρίσει. Προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
3. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει.
4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μετά από 2-3 λεπτά, τα αυγά, κτυπημένα, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος το τυρί.

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι,ρίγανη και το κρασί. Το αφήνουμε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.


Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση λαζάνια. Βάζουμε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνι, να γίνουν τρεις στρώσεις.
8. Ετοιμάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ και βάζουμε μια στρώση πάνω από τον κιμά Πασπαλίζουμε από πάνω τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 40 λεπτά.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα...
    Το φαγητό σου μοσκοβόλησε μέχρι εδώ!
    Ενα φαγητό που το τρώει όλη η οικογέννεια Πολύ καλη ιδέα και το είχα ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή