Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ





ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά μοσχάρι (σπαλομπριζόλα με καπάκι ή κιλότο ή κόντρα)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 μεγάλα καρότα φέτες
• 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
• 1 μικρό μπουκάλι μπύρα
• 1 κύβο κλασικό βοδινό
• 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να θωρακιστεί, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, δεν το γυρνάμε πλευρά μέχρι να ροδίσει η προηγούμενη και δεν ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα. Δεν τρυπάμε με πιρούνι γιατί θα χάσουμε υγρά.
Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ της ντομάτας να μυρίσει, σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τον κύβο, αφού πριν τον έχουμε διαλύσει σε βραστό νερό.
Με μια κουτάλα ντεκλασάρουμε την κατσαρόλα, μόλις πάρει βράση, ξαναβράζουμε το κρέας, προσθέτουμε το θυμάρι.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στον φούρνο για 2 ½ με 3 ώρες.
Κατόπιν γαρνίρουμε με τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου