Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ EXPRESS




Υλικά:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • δέκα κουταλιές σκόνη κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • τρούφα για το τύλιγμα
Εκτέλεση
  • Βάζουμε στην φωτιά σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά σε μεσαία φωτιά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα, ανακατεύοντας καλά να μην σβολιάσει. Όταν δούμε ότι με την κουτάλα ξεκολλά το μίγμα από το πάτο της κατσαρόλας και βλέπουμε τον πάτο, τότε είναι έτοιμο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει φτιάχνουμε μπαλάκια, τα περνάμε από την τρούφα και τα σερβίρουμε στα φορμάκια (τα μικρά για τρουφάκια).
  • Για να τα φτιάξουμε τα μπαλάκια ευκολότερα πρέπει να έχουμε κοντά μας βιταμ και να αλείφουμε συχνά τα χέρια μας. Έτσι η σοκολάτα δεν κολλάει στο χέρια (προσοχή όμως όχι πολύ, αλλιώς η σοκολάτα θα πάρει τη γεύση του βουτύρου).
Αναλόγως, αν θέλετε να κάνετε περισσότερη ποσότητα διπλασιάζετε τα υλικά, απλά ειδικά για γενέθλια κάνετε μαζί 4-5 παραλλαγές (όπως πολύχρωμα τρουφάκια, αν και εμένα μ’αρεσει η σοκολάτα περισσότερο).
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου