Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΕΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
120 γρ. ζάχαρη
λίγη ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
2 ασπράδια
60 κεράσια χωρίς κουκούτσι
80 γρ. ζάχαρη άχνη

EΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βράζετε 120 γρ. ζάχαρη με 100 γρ. νερό 2'. Όταν το σιρόπι κρυώσει, ρίχνετε τα κεράσια και τα αφήνετε 2 ώρες τουλάχιστον.
2.Χτυπάτε σε μπεν μαρί τα 2 ασπράδια των αυγών με την άχνη και την αρωματισμένη ζάχαρη κι όταν γίνουν σφιχτή μαρέγκα, βάζετε το σκεύος πάνω σε πάγο για να κρυώσει.
3.Ανακατεύετε τη σαντιγί με το γιαούρτι και μετά με τη μαρέγκα, δουλεύοντας προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω.
4.Σουρώνετε τα κεράσια.
5.Καλύπτετε μια φόρμα για πανακότα με διαφανή μεμβράνη, ρίχνετε τη μισή κρέμα, κάνετε μία στρώση με τα μισά κεράσια και σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα.
6.Ισιώνετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στην κατάψυξη 3 ώρες τουλάχιστον.
7.Για τη σος βράζετε το σιρόπι με τα υπόλοιπα κεράσια 4'-5', το περνάτε στο μίξερ και το βάζετε στο ψυγείο.
8.Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα και το περιχύνετε με λίγη σος, βάζοντας την υπόλοιπη σε σαλατιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου