Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

ΧΟΥΡΜΑΔΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1 1/2 κούπα χουρμάδες ψιλοκομμένους
• 2 κουταλιές κονιάκ
• 1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
• 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
• 1 κουταλιά κακάο
• 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
• 1 κουταλάκι κανέλλα
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα νερό
• 1 βανίλια
• Κουβερτούρα ή σοκολάτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τους χουρμάδες και τους ραντίζουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το γαρύφαλλο και την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά, μέχρι να γίνουν σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το σιρόπι, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα, μέχρι να γίνει εύπλαστο. Εάν πήξει πολύ, ρίχνουμε λίγο νερό να το αραιώσουμε. Παίρνουμε λίγο-λίγο από το μίγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια, ώστε να πάει παντού η κουβερτούρα. Τέλος, τα βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει η σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου