Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ


ΥΛΙΚΑ
  • μπρόκολο
  • κρέμα μπεσαμέλ
  • τυριά που λιώνουν (γκούντα κ.α)
  • μπέικον
  • βούτυρο
  • αλάτι- πιπέρι
ΥΛΙΚΑγια τη μπεσαμέλ:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
  • 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 αβγά
  • αλάτι- πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό (ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε) περίπου 10 λεπτά. Δεν πρέπει να βράσει ιδιαίτερα.
  • Το κόβουμε σε μικρά κομάτια (φούντες)και το αφήνουμε να σουρώσει τα υγρά του.
  • Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ σε σειρά.
  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφριά το μπέικον. Το μεταφέρουμε μέσα στο πυρέξ με το μπρόκολο.
  • Κόβουμε κύβους διάφορα τυριά που λιώνουν και τα ρίχνουμε και αυτά στο πυρέξ.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος, ρίχνουμε την μπεσαμέλ (πρέπει να είναι ρευστή για να πάει σε όλα τα σημεία του σουφλέ) και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου