Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΥΛΙΚΑ
• 400 γρ. σπαράγγια
• 5 κούπες ζωμό κοτόπουλου
• 1/4 κούπας βούτυρο
• 1 κουταλιά λάδι
• 1 κούπα ροδέλες πράσσου
• 1 1/2 κούπα ρύζι αρμπόριο
• 1/2 κούπα λευκό κρασί
• 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
• 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα σπαράγγια σε διαγώνια κομμάτια πάχους μισού εκατοστού. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει να ζεματιστούν. Βάζουμε λάδι και βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε τα πράσσα να μαραθούν με λίγο νερό, ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί και μετά προσθέτουμε το κρασί. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου. Αφού ετοιμαστεί το ριζότο, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου