Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ


Πρόκειται για το βασικό μείγμα με το οποίο φτιάχνω κρέπες. Ανάλογα με το αν θα βάλω αλάτι ή ζάχαρη, γίνονται αλμυρές ή γλυκές. Νιαμ!



ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 4 αυγά
• αλάτι ή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Bάζετε σ' ένα μπωλ το αλεύρι και προσθέτετε το γάλα σιγά-σιγά, τ' αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος, το λάδι και την ζάχαρη ή το αλάτι.
• Στην συνέχεια αλείβετε με λίγο λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε να κάψει λίγο. Ρίχνετε κυκλικά 2 κουταλιές της σούπας χυλό, προσέχοντας να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού και αφήνετε να ροδίσει 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά.

Σημείωση:Aν ο χυλός της κρέπας είναι πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.
Καλη επιτυχία.!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου