Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
• 2 ½ φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
• 6 ΑΥΓΑ
• 2 φλιτζάνια ΖΑΧΑΡΗ
• 3 κουταλάκια ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
• ξύσμα και χυμός από 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
• 1 φλιτζάνι μαύρες ΣΤΑΦΙΔΕΣ
• 1 φλιτζάνι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕKΤΕΛΕΣΗ
1. Κτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο, το μπέϊκιν πάουντερ, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιών, τις σταφίδες και συνεχίζετε να κτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμη.
3. Αλείφετε με λάδι τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα, ως τη μέση της φόρμας.
4. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς για 1ώρα περίπου.
5. Ξεφορμάρετε και το σερβίρετε κρύο ή ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου