Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ


ΥΛΙΚΑ

½ κιλό κιμά
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ
-Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
-Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
-Τα σκεπάζετε με νερό
-Ρίχνετε το λάδι και τον πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
-Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
-Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου