Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ ( 6 ΑΤΟΜΑ )

1.200 γρ. τρυφερό κομμάτι μοσχαριού ( το οποίο δένουμε σε ρολό)
μισό κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες κομμένες σε τέταρτο
2 - 3 κλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
λάδι
αλάτι - πιπερί
8-10 πατάτες κομμένες στα έξι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγετε τρύπες ενός εκατοστού κατά μήκος του κρέατος και των πλευρών του περιμετρικά.

Αλείφετε το ρολό με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε καλά από όλες τις πλευρές.

Βάζετε μέσα στις σχισμές το σκόρδο και τις κορυφές από το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνετε ξανά μέσα στις τρύπες.

Το αφήνετε έτσι για 2 ώρες μέσα στο ψυγείο.

Βάζετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις ραντίζετε με λίγο λάδι, ρίχνετε δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.

Τοποθετείτε μια σχάρα πάνω από τις πατάτες, στερεώνοντας τη διαγώνια στο ταψί, και βάζετε από πάνω το ρολό, ώστε οι χυμοί του να πέφτουν πάνω στις πατάτες.

Προθερμαίνετε στους 220 βαθμούς το φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά, μετά σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος πρέπει να δείξει 58 βαθμούς (αλλιώς κόψτε με ένα μαχαίρι για να δείτε πόσο ψημένη είναι η καρδιά, που στη χειρότερη περίπτωση πρέπει να είναι ροζ και όχι γκρι και στεγνωμένο.

Το αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

Το σερβίρετε ή με πατάτες φούρνου ή με τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου