Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ( 6 ΑΤΟΜΑ )

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο παγωμένο
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
4 - 5 ντομάτες ώριμες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες
350 γρ. τυριά κίτρινα ανάμεικτα τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, κασέρι, βίτσερις)
100 γρ. φέτα κομματιασμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι - πιπέρι
4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι με λίγο αλάτι και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ανακατεύετε. Προσθέτετε κατόπιν το αυγό και το παγωμένο νερό και, τέλος, το κεφαλοτύρι και ζυμώνετε, ώστε να αποκτήσετε μια μπάλα ζύμης. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 30΄.

Κατόπιν τη ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο. Στρώνετε το φύλλο σε ένα ταψί ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά, και κατόπιν σκορπίζετε λίγα κίτρινα τυριά τριμμένα πάνω στη ζύμη. Απλώνετε ροδέλες ντομάτας, πασπαλίζετε με ρίγανη και σκορπίζετε τη φέτα. Χτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα τυριά. Απλώνετε αυτό το μείγμα πάνω από τις ντομάτες και κατόπιν βάζετε από πάνω και άλλες ροδέλες ντομάτας. Ψήνετε 50΄ στους 200° C και σερβίρετε την ντοματόπιτα χλιαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου