Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

BANANA CRUMBLE


ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ.ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Banana Crumble

Τι θα χρειαστείτε:
4 ώριμες, καθαρισμένες μπανάνες
¾ της κούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι
¾ της κούπας μαύρη ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι (μαλακό)
½ κούπα κουάκερ
6 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο, κομμένο σε 6 κομμάτια
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι

Τι θα κάνετε:
Αναμίξτε τον χυμό πορτοκαλιού με την βανίλια και αφήστε τον στην άκρη. Κόψτε τις μπανάνες σε λωρίδες και τοποθετήστε τις με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί ψησίματος. Αναμίξτε το αλεύρι, την μαύρη ζάχαρη, το κουάκερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και προσθέστε το βούτυρο. Με ένα μπλέντερ χτυπήστε ελαφρά το μείγμα μέχρι αυτό να μοιάζει με μικρούς σβώλους. Πασπαλίστε τις μπανάνες με τον χυμό πορτοκαλιού και την βανίλια και έπειτα, με ένα κουτάλι, απλώστε το παραπάνω μείγμα πάνω στις μπανάνες. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Το γλυκό σερβίρεται ζεστό με παγωτό (σοκολάτα ή βανίλια).
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ!!!

1 σχόλιο:

  1. νομιζω πως αυτο το γλυκο θα μου αρεσει πολυ πολυ γιατι λατρευω τη μπανανα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή