ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ- 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
- 5-6 πατάτες
- 3 ντομάτες
- 2 πιπεριές
- 1 κουταλιά δυνατή μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε χοντρές ροδέλες.
- Προσθέτετε αλάτι και ρίγανη, στρώνετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω βάζετε τις μπριζόλες.
- Κόβετε τις πιπεριές όπως για πίτσα και τις ντομάτες ροδέλες. Στρώνετε πρώτα τις πιπεριές και μετά τις φέτες ντομάτας πάνω στις μπριζόλες και αλατίζετε ελαφρά.
- Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200C για περίπου 45 λεπτά.
- Βγάζετε το αλουμινόχαρτο από το πυρέξ και περιχύνετε το φαγητό με ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και μουστάρδα.
- Συνεχίζετε το ψήσιμο αυξάνοντας τη θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου