
Είναι γνωστή αραβική σαλάτα με βάση το πλιγούρι, το μαϊντανό και κυβάκια ζουμερής, ώριμης ντομάτας. Πολλές φορές σερβίρεται με προσθήκη από υλικά όπως αγγούρι, φέτα και άνιθο.
Παραδοσιακά η σαλάτα τρώγεται μέσα σε φύλλα μαρουλιού, που τα χρησιμοποιούν σαν σπάτουλες με τις οποίες την παίρνουν λίγη λίγη και την τρώνε μαζί με το μαρούλι.
ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)
• 3-4 φύλλα μαρουλιού
• 1 φλιτζ. πλιγούρι
• 2 φλιτζ. ζεστό νερό
• 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
• 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
• 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Μουλιάζετε το πλιγούρι στο ζεστό νερό μαζί με 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Το αφήνετε σκεπασμένο 30-35 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζετε καλά. Το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά (μαϊντανό, ντομάτες, κρεμμύδια) και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
• Απλώνετε τα φύλλα του μαρουλιού στη σαλατιέρα και σερβίρετε πάνω τους τη σαλάτα που ετοιμάσατε.
• Σε ένα μπωλ χτυπάτε με το πιρούνι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα.
•
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου