ΥΛΙΚΑ ( 10 - 12 ΜΕΡΙΔΕΣ )
10 - 12 κρέπες(μπορειτε να χρησημοποιησετε το ετοιμο μιγμα για κρεπες)
250 γρ. ανθότυρο
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο λιωμένο βούτυρο για το ψήσιμο
μέλι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε καλά το ανθότυρο με πιρούνι. Το αναμειγνύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε με 2 -3 κουταλιές σούπας από μείγμα την κάθε κρέπα. Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200ο για 20΄ περίπου.
Τις βγάζετε, τις σερβίρετε χλιαρές ή κρύες και τις περιχύνετε με κουταλιές μελι.
Νοστιμότατες!!! φτιάχνω πολλές 1-2 φορές τον χρόνο γιατί τις τρώμε λες και είναι λουκουμάδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο φούρνο κι όχι στο τηγάνι?? Πολύ μου άρεσε. Και φαίνεται εύκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή :))
" Evie είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατες!!! φτιάχνω πολλές 1-2 φορές τον χρόνο γιατί τις τρώμε λες και είναι λουκουμάδες. "
Εισαι/είστε σοβαρή? τοσο καλές είναι που τις κάνεις/κάνετε 1-2 φορές τον ΧΡΟΝΟ?!@?!?!?
--------------------------------------------
" Μarion είπε...
Στο φούρνο κι όχι στο τηγάνι?? Πολύ μου άρεσε. Και φαίνεται εύκολο.
Ωραία συνταγή :)) "
1)Όσο για σένα/εσάς τι να πω....
εσύ/εσείς έχεις/έχετε φούρνο που φτάνει 2000βαθμούς κελσίου? γιατι εγω δεν έχω......
2) Και τελικά δεν κατάλαβα... σου/σας άρεσε ή "φαίνεται" οτι θα σου/σας αρέσει? /