Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ

3 στήθη κοτόπουλο (φιλέτο)
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
500 γρ. Μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
? φλ. Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κύβο κότας
½ φλ. Μαυροδάφνη
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο φασκόμηλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ (ΛΩΡΙΔΕΣ). ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠ’ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΑΝΟ. ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ . ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΡΟΖ) ΠΕΡΙΠΟΥ 2ΛΕΠΤΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ (ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ) ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ) ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΄Ή ΡΥΖΙ.

ΤΙΡS

ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΡΟΥΦΟΥΝ ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ.
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου