Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κούπα βούτυρο
• 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κούπα ζωμό κρέατος ή νερό
• 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
• 6 αυγά
• 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
• 1 κιλό σφολιάτα
• 1 κούπα τυρί φέτα τριμμένο
Ατομα: Γίνονται 24 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 30'


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά και σωτάρετε λίγο ακόμη. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό κρέατος και σιγοβράστε επί μισή ώρα, να μείνει σχεδόν με το βούτυρο. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε το άνηθο. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά με την κρέμα γάλακτος και ρίξτε τα στο μίγμα. Χωρίστε τη σφολιάτα στη μέση κι ανοίξτε δύο φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού. Το κάτω πρέπει να είναι 2 εκ. μεγαλύτερο τριγύρω. Σ' ένα ταψί 30 x 40 εκ., στρώστε το μεγαλύτερο φύλλο της σφολιάτας. Απλώστε επάνω σ' αυτό, το μίγμα του κιμά και πασπαλίστε στην επιφάνεια το τριμμένο τυρί. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο, στρώνοντάς το στην επιφάνεια. Βρέξτε και κολλήστε τα δύο φύλλα τριγύρω. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια και ψήστε τη στους 200 βαθμούς Κελσίου, 30' περίπου, να ροδίσει καλά. Σερβίρετέ τη ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου