Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΒΑ

Υλικά
6 κούπες νερό (με ζωμό κότας)
250 γρ. φάβα
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη


Εκτέλεση
Βάζουμε τη φάβα σε 5 κούπες νερό να σιγοβράσει. Εάν κάνει αφρό, την ξαφρίζουμε, ούτως ώστε να γίνει λεία στην όψη. Στο μεταξύ, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη σε 2 κουταλιές λάδι ή βούτυρο και κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη κούπα με το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αφού βράσουν τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη φάβα και τα αλέθουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο του βρασμού. Κόβουμε 1 κρεμμύδι σε φέτες. Ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι λάδι και σωτάρουμε τις φέτες του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, ώστε να καραμελώσουν. Προσφέρουμε το πιάτο, με κρουτόν ή ψωμάκια κομμένα, βουτυρωμένα και ψημένα. Εάν θέλουμε, βάζουμε 2 κουταλιές γιαούρτι και λίγα κρεμμύδια ή με κορνέ, διακοσμούμε το πιάτο με γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου